Společenská událost pod taktovkou TJ Hrádek

Již čtvrtým rokem se snažíme pořádat Sportovní ples TJ Hrádek. Je to činnost, kterou zajišťuje hrstka členů. Asi tak jako všude jinde.

Hned po prvním plese jsme zaznamenali obrovský ohlas od návštěvníků a to nás motivuje být každým rokem lepší a lepší a tím se snažíme překonat sami sebe. A je to čím dál tím náročnější.
Přípravy na další ples začínají tím, že se vyhodnotí ples, který právě proběhl a vždy si řekneme, čím se budeme snažit překvapit naše návštěvníky příště, pak se již pomalu pracuje celý rok na přípravách následujícího ročníku.

4. sportovní ples 2019

Sportovní ples má ještě jednu myšlenku, kterou jako jediní v Hrádku děláme, a to je myšlenka charity. Lidé nemají být lhostejní k problémům druhých a pokud to jde, mělo by se pomáhat. My organizujeme pomoc hlavně pro děti, a těší nás, že se nám daří. Poté co jsme v roce 2018 přispěli Honzíkovi Šmejkalovi, v roce letošním jsme pomáhali Emmičce Hájkové. Pro oba se nám podařilo vybrat po cca. 16 tis. Kč a máme z toho obrovskou radost.

Dar pro Emmičku Hájkovou

Na podzim pořádáme ještě další akci, a to maškarní ples. Ten má vždy danou tématiku a začíná získávat také svou oblibu a počty návštěvníků v maskách atakují hranici 200 lidí. A co nás těší nejvíc je, že odpoledne pořádáme stejný ples pro naše děti, vnoučata a vůbec pro všechny děti z Hrádku a celého okolí. Dětem objednáváme i profesionálního animátora a myslíme si, že děti i rodiče jsou spokojeni.

Z pořádání akcí nám vyplynulo několik zkušeností a postřehů, nad kterými by stálo za to se zamyslet.
1) Nájemné – město by mělo podporovat své kluby a spolky. Je podceňována důležitost jejich existence a snaha o zachování společenského dění. Myslím si, že městský rozpočet by rozhodně unesl ztrátu v podobě 4 – 6 nájmů od spolků, které zde pořádají své plesy. Už to by byla drobná finanční podpora a u některých by to byl možná zvrat v rozhodnutí, zda dál pokračovat či nikoliv.
2) Služby – služby spojené s pořádáním plesů např. Hasiči (spolek financovaný městem, krajem atd.) služba, která je pro pořadatele zpoplatněna. Pokud se jedná o akce pořádané v našem městě, našimi spolky, kluby, je opravdu nutné mít tuto službu zpoplatněnou? Nemůže spolupráce fungovat na principu vzájemné podpory? Vy mě hlídku, my vám půjčíme hřiště, nebo něco podobného? My jsme tento náklad vyřešili možností, kterou nabízí zákon a proškolili jsme si vlastní lidi a máme vlastní hlídky. Ale určitě by to šlo i jinak…

Mám ještě množství dalších nápadů, ale to až někdy příště. Prostor pro zlepšení zde je. Na stránkách Facebooku TJ Hrádek pak naleznete následující text:
Je po plese, je čas bilancování, letos jsme pro vás měli překvapení v podobě vystoupení tria “String Ladies” a dále jsme společně chtěli přispět na rehabilitace Emmičce Hájkové.

String Ladies

Zde patří vám všem obrovský dík. Máte srdce️, nejste lhostejní k problémům druhých a díky tomu se vybral nádherný příspěvek, který rodině za vás všechny velmi rádi předáme!

Dres Jardy Špačka přispěl do kasičky pro Emmičku částkou 5.000,- Kč, díky štědré a nejvyšší nabídce. Marku Jedličko, také máš srdce ️tam, kde má být, a slovo děkujeme nevyjádří to, jak si vážíme účasti tvé i všech ostatních v tomto našem snažení pro Emmičku.

Dres Jardy Špačka přispěl do kasičky pro Emmičku částkou 5.000,- Kč
počtvrté…

Zaznamenali jsme mnoho nových návštěvníků našeho plesu, z Rokycan i širokého okolí. Moc nás to těší. A dává nám to sílu pokračovat.

Obrovské poděkování tradičně patří všem sponzorům, také lidem, kteří věnují svůj čas a pomáhají s přípravami této naší významné události. Děkujeme také našim rodinám a manželkám za to, že trpí tím, že se věnujeme práci pro TJ a přípravám podobných akcí a nejsme s nimi doma. Ale vy víte, že vás máme rádi.

Když to shrnu, po čtvrté vyprodáno, po čtvrté se vše povedlo bez jakékoliv zádrhelu a znovu jsme pomáhali a vy jste se snad bavili s námi. Jste úžasní, děkujeme!

Mgr. David Redl, předseda TJ

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete použít HTML značky a atributy:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>