Statistiky z radaru v ulici Janovská

V matriálech pro jednání zastupitelstva jsme obdrželi podklady od Městské policie, která nás pravidelně informuje o bezpečnosti v našem městě. Nově informace obsahují i statistiky načtené z radaru umístěného v ulici Janovská.

Zde je dopis a přílohy:

Dobrý den.

V příloze Vám zasílám několik grafů z ukazatele aktuální rychlosti vozidla, ,,radaru,, z Janovské za poslední 4 měsíce, kde byl tento instalován. Pravidelně, vždy na konci měsíce provádíme stažení záznamů, kdy program vypracuje uvedené grafy. Z grafů je patrné kolik na místě projede vozidel, jakou průměrnou rychlostí jedou a v jakou dobu. Je tedy zřejmé, že k masivnímu překračování rychlosti zde rozhodně nedochází. Vezmeme-li v úvahu i odchylku měření jde o maximálně jednotlivce za měsíc, kteří jedou rychleji jak 60 km/h. Dále je na místě uvést, že k samotnému měření dochází těsně před cedulí označující začátek obce, tedy pro případné oficiální měření rychlosti a použití radaru by se muselo zvolit místo o několik metrů jinde, což vzhledem k místu, následné křižovatce a zatáčce nebude jednoduché.

Jan Jirásek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete použít HTML značky a atributy:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>