Dotazník kompostéry

V rámci předcházení vzniku odpadů zvažuje město Hrádek podání žádosti o dotaci na nákup domácích kompostérů pro občany města. Pro zpracování žádosti o dotaci je nutné zjistit zájem obyvatel města o kompostéry. Žadatelem bude město Hrádek a v případě přidělení dotace na tento projekt budou domácí kompostéry v majetku města a k užívání do domácností budou zapůjčeny zdarma po dobu 5 let. Po uplynutí této doby přejdou kompostéry do vlastnictví obyvatel. Kompostér je ideální pomocník při kompostování. V kompostéru můžete už během jediné sezóny získat kvalitní kompost. Bioodpad v něm nezapáchá a kompostér působí esteticky. Suroviny vhodné do kompostéru: vypleté plevele, květy, listí, posekaná tráva, rozdrcené dřevo, piliny, hobliny, kuchyňský odpad (např. káva, skořápky, slupky..), zemina z květin, trus a podestýlka drobných zvířat (kromě psů a koček), exkrementy hospodářských zvířat (omezené množství), sláma a jiné sklizené zbytky, popel z dřeva, novinový papír, karton, kůra stromů,…. Uvedené materiály je třeba míchat ve vhodném poměru.

Na občany se proto město obrací s dotazníkem, který má za úkol zjistit zájem obyvatel o výše zmíněné kompostéry. Jedná se o zjištění předběžného zájmu – pokud by město dotaci nezískalo, projekt nebude realizován.

Informace a podmínky výpůjčky:

  • Kompostér musí být umístěn na území města Hrádek.
  • Žadatel o kompostér musí mít trvalý pobyt nebo vlastnit nemovitost v obci, ve které o kompostér žádá.
  • Kompostér bude občanům zapůjčen zdarma na 5 let a pak se stane jejich majetkem.
  • 1 ks plastového kompostéru na jednu zahradu.
  • Vzniklý kompost využijí občané přímo v místě vzniku k zahradním úpravám, úpravě zeleně a rekultivaci svých pozemků.
  • Kompostér bude o objemu do 1000 l
  • Kompostér je zpravidla ve tvaru odpadové nádoby, bez dna, opatřený množstvím provzdušňovacích otvorů, s horním víkem a bočním otvorem s dvířky ke snadnému odběru hotového kompostu.

V případě zájmu o účast v projektu, prosím, vyplňte dotazník

Zdroj: Město Hrádek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete použít HTML značky a atributy:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>