Odstranění slova “Hrádecký” (- á,-é)

Používáte ve svém názvu spolku, sdružení či skupině slovo Hrádecký (-á, -é)? Tak to byste měli zpozornět, protože se možná budete muset přejmenovat díky podnětu nějakého občana:

Zápis rady města ze dne 7.5.2019: Zprávy starostky

Hrádecký zpravodaj – provozovaný zastupitelem Petrem Frantou – podnět občana na oprávněnost používání slova „Hrádecký“ v názvu a soulad s GDPR (zveřejňování mailů osob apod.) RM ukládá starostce projednat tento podnět s právníkem.

Po přečtení tohoto usnesení mi vyvstalo několik otázek. Proč ten občan nenapsal na Hrádecký zpravodaj a řeší to s městem? Jak je možné, že když obyvatelé sepsali k lavičce petici koncem léta, tak se to táhlo až do dubna následujícího roku a nyní jeden jediný člověk dá podnět a paní starostka to bude hned řešit osobně s právníkem? Kdo to zaplatí? „No, kdo jiný – my občané.“ Proč na tyto záležitosti finanace jsou a na pomoc paní doktorce ne? Že by se články na Hrádeckém zpravodaji někoho dotkly? Že by se pan Franta trefil do černého a měl pravdu?

Že by se Hrádecký Big band musel přejmenovat na Big band, Hrádecká kapela bude pouze kapela, Hrádecká skupina na FB bude pouze skupinou, Společně pro Hrádek bude Společně pro občany a můžeme pokračovat ve výčtu. Taky je bude řešit město přes právníka? V České republice máme šest obcí s názvem Hrádek, tak jak to bude vypadat u nich? Náš Hrádek jim řekne, že tak tedy ne! Opravdu máme demokracii a svobodu slova? Opravdu si někdo myslí, že vyškrtnutím slova „Hrádecký“, se něco změní?

kudrnka

(postřeh občana/ky, který si nepřál/a zveřejnit své jméno, což osobně chápu Petr Franta)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete použít HTML značky a atributy:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>