Hlášení 3.4.2020: nakládání s odpadem

Nakládání s odpadem v době nouzového stavu a karantény má svá zvláštní pravidla, protože odpad může být zdrojem přenosu infekce. Dbejte na maximální míru ochrany a osobní hygienu při nakládání s odpady.

Použité roušky rukavice a kapesníky ukládejte do plastového pytle. Ten odkládejte uzavřený do směsného komunálního odpadu. V žádném případě je nedávejte do tříděného odpadu.

Žádné odpady neodkládejte mimo kontejnery a popelnice.

Pokud nejste nakažení ani v nařízené karanténě, nakládejte se svými odpady jako doposud, to znamená třiďte odpady, tak jak jste zvyklí.

Osoby v karanténě odpad nyní netřídí, hrozil by přenos infekce.

Jste-li v karanténě, odkládejte veškeré odpady do pevného plastového pytle v případě do dvou slabších pytlů.

Po naplnění, nejpozději však do 24 hodin, pytel pevně zavažte a na povrchu ošetřete dezinfekčním prostředkem. Poté jej můžete odložit do popelnic a kontejnerů na směsný odpad.

Vážení spoluobčané všichni se snažte minimalizovat celkový objem a množství odpadů, které není v současné době nutné produkovat.

Chovejte se zodpovědně nejen sami k sobě a svému okolí, ale také ke všem lidem, kteří pro vás zajišťují nakládání s odpady.

Děkujeme, že se chováte zodpovědně.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete použít HTML značky a atributy:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>