Společné prohlášení k urážkám kandidátů “Srdcem pro Hrádek” a “Pro Hrádečáky”

Byli jsme veřejně nařknutí z toho, že lžeme ohledně sebraných podpisů na petiční listy kandidátů “Srdcem pro Hrádek” a “Pro Hrádečáky”. Konkrétně, že se nám nepodařilo nasbírat dostatečný počet podpisů, a současně jsme si museli koupit podepsanou kandidátní listinu od jiných politických uskupení. Co vede člověka k tomu, že je ochoten veřejně lhát a urážet. Je to asi mnohem jednodušší, než si informace ověřit. Nikdo se nás neptal na to, kolik jsme nasbírali podpisů, nebo z jakého důvodu jsme petiční listy nepředali Městskému úřadu v Hrádku. Nemusíme ukazovat na ty, kterým jsou tyto lži prospěšné, a kdo nejvíce získá z toho, že by lidé těmto lžím uvěřili. Jsme rádi, že lidé, kteří takto veřejně lžou nebo zveřejňují tyto lživé informace, nejsou našimi podporovateli, a současně doufáme, že to tak i zůstane.

Podařilo se nám nasbírat na peticích dostatečný počet podpisů pro obě kandidátky. Bylo potřeba něco málo přes 190 podpisů, ale nám se podařilo nasbírat mnohem více než jsme potřebovali. Samozřejmě, že petiční archy máme u sebe a předložíme je na vyzvání orgánům, které se budou zabývat podaným trestním oznámením pro pomluvu. Ti co lžou musí nést následky svých činů.

Během sbírání podpisů pro naše kandidátky, jsme narazili na lidi, kteří měli strach z toho, že by se jim za vyjádření souhlasu s naší kandidátkou mohl někdo mstít. Kdo by se jim mohl mstít je zřejmé, protože to může udělat jen ten, kdo má tu možnost.

Hlavním důvodem je nedůvěra ve vedení našeho města včetně tajemníka Městského úřadu, který by byl zodpovědný za předané petiční archy a my jsme nechtěli riskovat, že se jména lidí podepsaných na peticích dostanou do rukou někoho jiného.

Proto jsme se rozhodli, oslovit polická sdružení, která by nám posvětila kandidátní listiny svým podpisem a my tím mohli ochránit lidi, kteří nám petice podepsali. Do poslední chvíle jsme netušili, zdali vše dobře dopadne, ale nakonec se nám to podařilo.

Za podepsanou kandidátní listinu jsme nic neplatili. Naopak jsme se seznámili s fantastickými lidmi, kteří pro nás měli pochopení a pomohli stovkám podobných kandidátních uskupení dostat se do komunálních voleb. Všechny tyto lidi spojovalo jedno společné – šikana ze strany těch, co jim vládnou a šíří strach mezi lidmi.

Věříme, že jsme udělali správnou věc a ochránili tím soukromí lidi, kteří nám vyjádřili svou podporu. Velmi si vážíme každého podpisu, za kterým je osobní statečnost podepsaného člověka i těch, kteří nám pomáhali podpisy sbírat, protože bez nich bychom se ani nedozvěděli o strachu, který se v našem městě mezi lidmi šíří.

Ještě jednou díky vám všem.

David Redl za kandidátku “Srdcem pro Hrádek”
Petr Franta za kandidátku “Pro Hrádečáky”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete použít HTML značky a atributy:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>