Schvalování veřejnoprávní smlouvy s TJ ve stylu, chyba nebyla u nás…

Na stránkách města je již zveřejněný audiozáznam z mimořádného zasedání 1.8.2019.

A musím říct, že po půl roku trvajícím martyriu mého vysvětlování, o které nikdo nestál, bylo pro mě mimořádné zasedání lidsky opět zklamáním. Slova o tom jak opravdu chtěli pomoci, ale… už opravdu asi nikdo orientovaný nebere vážně. Pro mě totiž nejsou důležité sliby, ale činy. Svorné hlasování koalice proti jakékoliv informaci z TJ, kterou jsem přinášel na zasedání zastupitelstva, abych zastupitele zasvětil do problematiky, byly právě ty činy, které nejsou v souladu se slovy, “my chceme pomoci”.

Takže na zasedání 1.8. město sice konečně splnilo to, co mělo splnit již dávno a odsouhlasilo veřejnoprávní smlouvu o poskytnutí dotace. Ovšem způsob, kterým to někteří zastupitelé učinili, lépe řečeno okomentovali a zdůvodnili mě utvrdil opět v tom, že si narovnání vztahů představujeme každý jinak. Celé “odsouhlasování” se neslo v duchu, jak by rádi pomáhali TJ, ale já vše brzdil, neměli podklady, nevěděli, kam jdou ty obrovské sumy peněz a pod.

Mé více jak půlroční vysvětlování, dokladování a seznamování se situací v různých rovinách se jaksi míjelo účinkem. A na zasedání se najednou, třeba od paní Květy Rychlé, dozvím jak tomu nerozuměla a ostatní také ne a jak jim to pan tajemník (který, mimochodem, také prohlásil, že tomu moc nerozumí) jakýmisi výpočty vysvětlil.

No heuréka! Aspoň někomu se to povedlo. /bazinga/. Zeptat se paní Květy čemu nerozuměla a teď už rozumí, bylo nad mé síly. Samozřejmě jsem nečekal nějakou omluvu za komplikace, které  svým nesprávným rozhodováním TJ způsobily, tak naivní nejsem. Doufal jsem v normální odsouhlasení smlouvy, bez veškerých těch nesmyslů, které, myslím,už  nelezou krkem jenom mně, to jsem ovšem některé zastupitele přecenil. Člověk se prostě učí celý život.

Nicméně v závěru zazněl veřejný příslib, že by bylo možné podporovat sport v našem městě i vyšší částkou, konkrétně radní Sobotka prohlásil, že je možné navýšit podporu i na 600 tis. Tohle by jistě již pomoc byla, samozřejmě by to mohlo vést i ke snížení příspěvků pro členy TJ. Jen pro informaci, tato částka se již blíží částkám poskytovaným podobně velkými městy a rozpočtem jako máme my na podporu sportu. Pokud se tak stane, a sliby se promění v činy, jistě to bude možné brát jako počátek vzájemné spolupráce a snahy podpořit rozvoj sportu v našem městě.

A vracím se na začátek mého komentáře, a musím zopakovat, pokud činy nahradí sliby, a pokud vedení města bude jednat přímo se statutárním zástupcem TJ a ne oklikou přes další členy, věřím, že můžeme pro občany společně udělat mnohé a to má být cílem veškerého snažení na což jsem marně poukazoval více jak půl roku.

Předchozí projednávání bodů na jednání zastupitelstva: No comment.

David Redl, zastupitel

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete použít HTML značky a atributy:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>