Podivnost 6: Poslední jednání zastupitelstva (2018 – 2022)

Poslední jednání zastupitelstva bylo výživné. Když jsem přišel do sálu kulturního domu, kde probíhá zasedání zastupitelstva, tak jsem pozdravil naší paní starostku slovy: “Ahoj Marcelo!”, ale odpovědi jsem se nedočkal, ani neotočila hlavu. Stane se, asi si mě nevšimla, když jsme se míjeli 🙂

Pak jsem přišel k tajemníkovi a zeptal jsem se ho: ”Ahoj Jirko, kdepak je prezenční listina?”, ale ani tajemník hlavu neotočil a neodpověděl mi. Zvláštní, ale co, asi si mě také nevšiml 🙂

Začalo jednání zastupitelstva, které probíhalo celkem normálně.

Dostali jsme se k bodu 6. Náměty, podněty a připomínky občanů. Jeden z občanů se zeptal na chodník v ulici Hutnická a strhla se slovní přestřelka. David Redl byl zastupitel, který se chodník v ulici Hutnické snažil prosadit a svými dotazy chtěl poukázal na nesrozomitelnou komunikaci mezi ním a úřadem, což nenechalo tajemníka Drnce chladným. Tajemník Drnec se několikrát zeptal zastupitele Redla na to, zdali umí číst. Jednou to můžete brát jako náhodu, ale když už je to opakovaně, tak je to cílené. Přijde vám to normální? Jak si může dovolit nikým nevolený úředník urážet svými otázkami zastupitele města?

Druhým občanem byl člověk, který se zeptal dvou zastupitelů Šístka a Hůzy na detaily ohledně projektu rekonstrukce bývalé restaurace Džbánek, když pro změny zvedli ruku. Velmi zajímavá debata, kterou bych vám doporučil si poslechnout z audiozáznamu, pokud si o něj napíšete.

Dalším bodem jednání, nad kterým bych se rád pozastavil byl bod 9. Různé. To je bod, ke kterému nikdy nedostanete předem podklady, tedy mohu se mýlit, ale obecně to tak je, takže se na něj nelze připravit, což je chtěné. Tam přišla na řadu sehraná scénka, protože to asi ani jinak nazvat nejde. Zastupitelka Rychlá si všimla, že máme před sebou na stole papíry. Na jednom z nich byl vytištěn nějaký text ohledně mého článku “Podivnost 4: Kontrolní výbor, který nechce kontrolovat”, tak se zeptala, proč to tam vlastně máme? Jasně, že o tom nemohla vědět, když je jednou ze čtyř lidí na plakátu na křižovatce u Hatanů a pravou rukou paní starostky. Slovo si vzal tajemník Drnec a začal mluvit o tom, že by nechtěl nikoho jmenovat, tak si vymyslel fiktivní postavu “Františka Davidová”. Tajemník musel být na sebe pyšný, jak to dobře vymyslel, protože nám musel tohle jméno několikrát zopakoval. Asi nikoho nepřekvapí, že chtěl ukázat na Petra Frantu a Davida Redla, ale když mu to udělá radost, ať si poslouží. Ve svém proslovu nejprve řekl, že neví, co v textu znamená, když někoho “pošlete k šípku” a hned druhým dechem vysvětlil, že podle zákona není kontrolní výbor povinen se zabývat podněty zastupitelů, protože to kontrolnímu výboru zákon neukládá. Jsem rád, že všem přítomným pan tajemník vysvětlil, co vlastně znamená to, když někoho “pošlete k šípku”. Paní starostka si vzala slovo a potvrdila tajemníkova slova, aby dala důraz na to, že kontrolní výbor opravdu nemusí kontrolovat, když se tak rozhodne a může vás “poslat k šípku”.

Když jsem chtěl reagovat na slova pana tajemníka Drnce a paní starostky Sobotkové, tak mi paní starostka neudělila slovo a diskusi ukončila. Na začátku jednání paní starostka Sobotková prohlásí, že každý zastupitel může mluvit maximálně tři minuty a maximálně se může třikrát přihlásit o slovo. Já bohužel nejsem ten správný zastupitel, protože mě toto umožněno nebylo. Naopak tajemník Drnec, byť ho nikdo nevolil, dostal od paní starostky tolik prostoru, kolik potřeboval.

Paní Hejlová, která je předsedkyní kontrolního výboru k tomuto neřekla nic, vše odříkal tajemník Drnec a starostka Sobotková. Doufám, že už chápete, kdo řídí kontrolní výbor, o kterém jsem psal.

Na závěr posledního zasedání zastupitelstva si vzala slovo paní starostka Sobotková a prohlásila ve svém emotivním projevu, že na mě a Davida podá trestní oznámení. Důvodem trestního oznámení je článek “Stydím se za starostku Sobotkovou” a “Tohle opravdu chcete?”. Pro mě to má takovou zvláštní předvolební pachuť. Za prvé – článek “Stydím se za starostku Sobotkovou” je více než dva roky starý, tak proč s tím paní starostka čekala až do voleb? Druhý článek “Tohle opravdu chcete?” reaguje na článek na jedné stránce Facebooku, který je psán anonymně a dodnes nevím, kdo text napsal, tedy trochu už přihořívá, ale oficiálně jsem se to ještě nedozvěděl. Samozřejmě, v tom paní starostce bránit nebudu, naopak si myslím, že to mnohé vysvětlí. David získá trestní oznámení za své články na Facebooku.

Pro mě je velkou záhadou, že paní starostka Sobotková ve středu 7.9.2022, tedy den před jednáním zastupitelstva požádala mého syna, se kterým žijeme ve společné domácnosti, o přátelství na stránkách Facebooku, aby mi ve čtvrtek, následující den po této žádosti o přátelství, oznámila, že na mě podá trestní oznámení. Paní starostka mého syna nikdy neučila, tudíž nemá na něj žádnou vazbu z minulosti. Požádáte o přátelství syna svého nepřítele den před tím, než provedete útok? Myšlenkové pochody některých lidí jsou pro mě naprostou záhadou.

Do diskuse se zapojil i tajemník Drnec, který žádá město Hrádek, jako svého zaměstnavatele, o ochranu přede mnou a před Davidem Redlem. Je to velmi zvláštní, když na zasedání zastupitelstva tajemník Drnec uráží Davida Redla a ze mě i z Davida si dělá srandu zkomoleninou našich jmen, aby v závěru požádal o ochranu před námi. Je to jako když někomu dáte facku a pak se běžíte schovat za někoho silnějšího, aby vás ochránil. Ani tomuhle nerozumím.

Perlička na závěr. Všimli jste si, že pan Tomáš Rousek, který je jedničkou na kandidátce „Společně pro Hrádek“ má u svého jména uvedeno povolání “místostarosta”? Víte, že tato funkce místostarosty Rouska je u nás ve městě vykonávána jako funkce neuvolněná? Co to znamená? Neuvolněný místostarosta není pro výkon své funkce uvolněn ze „svého zaměstnání“ a tuto funkci tak vykonává v souběhu se „svým“ zaměstnáním. To znamená, že existuje nějaký důvod, proč jednička na kandidátce “Společně pro Hrádek” alias TOP 09 pan Rousek tají své pravé povolání? Třeba vám to nevadí, ale já mám rád ve věcech jasno.

Až budete číst o úspěších politiků v našem městě z předvolebních letáků, zkuste se na to podívat takto:

Zdroj: Twitter

Petr Franta, zastupitel

PS: Jděte k volbám, děkuji.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete použít HTML značky a atributy:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>